

În primul rând vreau să menționez că grija de sine nu are nicio legătură cu egoismul, este o necesitate, la fel ca dușul sau hrana.
Pentru că toate aspectele din viața noastră sa funcționeze la randament maxim, este nevoie sa avem grija de sine, ritualuri si obiceiuri ce ne susțin.
Ca sa putem să dăm randament, să avem de unde să oferim mai departe, trebuie întâi să avem grijă ca noi să fim cu rezervoarele pline, și că avem de unde și ce să dăm.
Cum avem mai multă grijă de noi?
Cu prioritate, stabilește ce necesitați ai, care sunt nevoile tale ca să te simți bine, și conștientizează faptul că grija de sine înseamnă să ai în vedere aspectele:
- Psihologice
- Emoționale
- Relaționale
- Profesionale
- Educaționale
- Spirituale
- Fizice
Așadar, evident că la aspectele fizice este nevoie să fim atenți la alimentele pe care ni le oferim și să realizăm din ce punct ne hrănim – emoțional, sau pentru a oferi corpului nostru nutrimentele necesare.

Să dormim suficient și să considerăm prioritare orele dedicate somnului. În general, când avem anumite responsabilități, primul domeniu din care tăiem este programul de somn. Însă, in timp, acest lucru se va vedea pe tenul nostru, energia noastră, pofta noastră de viață. Așadar, ai grijă să dormi suficient și cât simte corpul tău ca este nevoie.
Grija de sine presupune de asemenea să avem grijă ca nevoile noastre să fie satisfăcute în cuplu, să primim ce avem nevoie și să oferim la rândul nostru, să existe un echilibru între ce oferim și primim.
Să avem relații sănătoase cu oamenii care ne susțin, care ne fac să creștem, care ne ridică, ne încurajează și cred în noi, oameni cu vibrație înaltă și care orice ar fi, vor fi mereu alături de noi. Oameni in care avem încredere și cărora le oferim la rândul nostru suportul necesar.
Grija de sine înseamnă de asemenea să avem o slujba la care mergem cu drag, viața nu a fost făcută doar să muncim ca un rob, să ne plătim facturile și să murim. Indiferent ce faci, caută să găsești aspectele pentru care iubești ceea ce faci, pentru care ești recunoscător că ai slujba respectivă, găsește mereu motivele pentru care te trezești fericit că mergi la acel loc de muncă.
În același timp, grija de sine presupune să te educi permanent. Oricât de amuzantă poate fi o emisiune de divertisment de la Tv, peste 5 luni vei uita tot ce ai văzut și nu iți va folosi că știi ultimele bârfe din showbiz. Însă, dacă dedici acest timp învățării despre un subiect din viața ta curentă, despre sănătate, o limba străină, cum să dezvolți o nouă pasiune, cum să te ocupi mai bine de finanțele tale, cum să pornești un proiect nou, cum să rezolvi anumite sarcini etc. cu siguranță aceste instrumente iți pot îmbunătăți sau chiar schimba viața.
De asemenea, este important să ai grijă de spiritul tău. Găsește metode să te conectezi mai bine la sufletul tău – meditația, muzica relaxantă, yoga, consultarea cu un mentor, programele de coaching, mersul la biserică, toate pot aduce mai multă pace, liniște și speranță în viața ta.

Așadar, după cum bine vezi, grija de sine nu presupune doar să iți pui o mască odată pe săptămână și să iți cumperi o rochie nouă, ci este un pachet complet ce atinge mintea, trupul și sufletul tău. Întotdeauna trebuie să analizezi ce anume ai nevoie și pe acel aspect să te preocupi o perioadă.
Tu cum ai grijă de tine în această perioadă?
Cu drag, Danielle!.
Postări în vogă




