Trădarea
49e914f8-b42a-4675-99d8-b93c69e8c995

Tradarea este una dintre cele mai triste experiente prin care putem sa trecem. Odata ce am avut incredere in cineva si acea persoana ne-a tradat va ramane mereu un semn de intrebare si vindecarea poate sa dureze foarte mult timp. Uneori, durerea poate sa nu dispara niciodata. Indiferent ca este vorba de un partener, un membru al familiei sau un prieten, durerea este atat de puternica precum este si legatura si mai ales nivelul de incredere oferit. 

Cele mai mari tradari nu sunt facute din greseala, ci prin luarea unei decizii constiente, din egoism, din nepasare, din faptul ca persoana cealalta nu este egala in sentimente ca si noi. 

Tradare poate fi considerata atunci cand cineva promite sa faca anumite lucruri si face pe dos, cand in cadrul intimitatii relatiei s-a luat un angajament ce nu a fost respectat, cand ne-am deschis inima si am fost vulnerabili pentru ca ni s-a creat spatiul necesar pentru asta, dar apoi s-a profitat de aceasta vulnerabilitate. Practic, persoana cealalta s-a folosit de increderea noastra ca sa profite de ceva. De aceea tradarea este atat de dureroasa si poate sa lase urme adanci. 

Cea mai mare greutate pe care tradarea o lasa in spate este faptul ca ne va fi foarte greu sa mai putem sa fim vulnerabili cu cineva, ne vom deschide mai greu si vom oferi increderea noastra mai greu.

Ce putem face concret pentru a trece peste o tradare? 

* In primul rand – nu da vina pe tine! Desi constient persoana tradata stie ca este o victima a situatiei, uneori cautam sa amelioram gravitatea faptelor cautand sa vedem ce anume din ce am facut noi a dat nastere unei tradari.  Persoana se invinovateste ba ca este proasta, prea credula, ca nu a fost suficient si asa mai departe. 

Insa noi nu purtam niciodata responsabilitatea actiunilor celorlalti. Ei au decis sa faca anumite lucruri si indiferent de ce facem noi – ei decid la final cum aleg sa se poarte. Fiecare este responsabil de propriile actiuni. 

* Accepta situatia asa cum este – Uneori o persoana tradata incearca sa nege ca a trecut printr-o asemenea experienta. Adevarul poate sa doara foarte tare. Sarcina ta acum nu este sa cauti vinovati, sa negi ci pur si simplu sa accepti faptele si sa vezi ce tine de tine sa schimbi de acum inainte, ce decizii poti lua si cum poti pe viitor sa eviti aceste lucruri. Observa ce semnale ai ignorat, la ce ai inchis ochii si mai ales de cate ori ti-ai tradat intuitia? 

* Lasa timpul sa treaca – o tradare nu se vindeca peste noapte, insa lasa timpul sa treaca, da-ti timp sa suferi, sa intelegi lectiile si concentreaza-te pe ce poti face diferit pe viitor. Cauta dovezi ca se poate si diferit de ce ai trait pana acum. 

* Invata sa ierti – Iertarea este in primul rand un cadou pentru tine, am mai discutat despre asta. A ierta nu inseamna sa accepti ce tratament ai primit ca fiind normal si sa nu vezi consecintele. Nu inseamna sa te asezi la masa cu persoana respectiva si sa te prefaci ca nimic nu s-a intamplat. Iertarea inseamna eliberarea ta, intelegerea motivelor persoanei respective si stabilirea limitelor tale viitoare.

De asemenea, daca decizi sa ierti o tradare si sa primesti persoana respectiva inapoi in viata ta, ai grija sa fii sigura ca este o iertare autentica si nu una in care vei fi mereu suspicioara, vei testa cealalta persoana si vei fi mereu cu armurile sus. O asemenea situatie nu va aduce beneficii nimanui, nici tie, nici persoanei repsective. Este doar o prelungire a suferintei. Daca decizi sa primesti inapoi pe cineva ce te-a tradat, ai grija sa ierti complet si mai ales ca persoana respectiva sa aduca dovezi ca ii pare rau si mai ales ca s-a schimbat si ca merita deschiderea ta real.

Categorii Postări

Travel
Therapy
Spiritualitate
Programe Transformaționale
Feng shui

Postări în vogă

625a76c5-f5d1-4f66-bd09-73faabe8c407.jpg
Vibrații joase
1 year ago
De ce fug bărbații de acasă și câinii de la măcelărie - 01
De ce fug bărbații de acasă și câinii de la măcelărie
2 years ago
CamiandAnna
Femeia puternica, autentica, a zilelor noastre!
2 years ago
WhatsApp Image 2022-10-22 at 18.26.00
Sa îți urmezi inima este o arta ❤️
2 years ago
Coperta Curs Magia Chakrelor Danielle Cameli
Împământarea importantă chakrelor
2 years ago

Reduceri de celebrare!

Profită de prețurile speciale în perioada 1 Iunie – 1 August 2024. Înscrie-te acum!

Recente pe Instagram

Mai multe postări în Spiritualitate
625a76c5-f5d1-4f66-bd09-73faabe8c407.jpg
Vibrații joase
Vorbim foarte mult despre anumiti oameni ca au “o vibratie joasa” si nu ne dorim...
De ce fug bărbații de acasă și câinii de la măcelărie - 01
De ce fug bărbații de acasă și câinii de la măcelărie
Cand vine vorba despre despartire parerile despre “cine este de vina?” sunt impartite. In functie...
CamiandAnna
Femeia puternica, autentica, a zilelor noastre!
Bine te-am găsit, draga mea!  Eu, Danielle împreuna cu Anna ne-am hotărât să organizăm in...
WhatsApp Image 2022-10-22 at 18.26.00
Sa îți urmezi inima este o arta ❤️
Poate nu stim cum sa facem primul pas. Iti este frica de necunoscut si se...
Coperta Curs Magia Chakrelor Danielle Cameli
Împământarea importantă chakrelor
Ce este Împământarea? Împământarea este o tehnică terapeutică ce implică activități ce te reconectează cu...
Theta Healing Fata la Apus
Ce inseamna Theta Healing pentru mine?
Află ce inseamna Theta Healing prin experiența unui terapeut specializat pe această tehnică de eliberare...
DC Blog ok
Ce înseamnă cu adevărat grija de sine?
În primul rând vreau să menționez că grija de sine nu are nicio legătură cu...
WhatsApp-Image-2022-08-15-at-17.10.15
Blocajele karmice
Absolut toți avem o karma cu care trebuie să lucrăm! Ce este Karma de fapt?...
WhatsApp-Image-2022-07-29-at-4.26.54-PM-1
Eveniment 31.07 - Anul nou planetar a început ❤️
Ce este indicat să faci până pe 12 August?  💫 ✨ Ține un jurnal cu toate gândurile ce vin în această perioadă✨ Orice practică energetică este...
WhatsApp-Image-2022-03-17-at-22.06.36
Luna plina - Vindecare, dezvoltare și șanse noi
Hei! Nu ne-am mai auzit de ceva vreme. M-am hotărât să vă scriu puțin despre...